Egyensúly Annával

Egyensúly Annával

Sok saláta, rost, gyümölcs és hidegen sajtolt olajok

2023. március 23. - Egyensulyban

Biztos voltam benne, hogy nem úszom meg és az egészséges táplálkozással kell kezdenem. Az étkezésünk minősége befolyásolja az egész szervezetünket, így a testünk és az elménk is jobban működik, ha megfelelő tápanyagokat kap. Hihetetlen, de már az első napokban éreztem a pozitív hatását. Egy barátnőm saláta őrült, nekem teljesen kimaradt az életemből, így minden új volt, amit mutatott. Én maximum annyit tudtam, hogy egy kis olívát öntök a csomagolt salátámra és akkor az úgy jó. 

salata.jpg

Nála találkoztam a növényi olajokkal, pontosabban a hidegen sajtolt olajokkal. Mielőtt elkezdtem locsolni az alaposságom itt is kütközött és alaposan utánaolvastam. A hidegen sajtolt olajok olyan növényi olajok, amelyeket kíméletes mechanikai eljárással állítanak elő, anélkül hogy hőt alkalmaznának. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az olajok megőrizzék a tápanyagaikat és az ízüket. A hidegen sajtolt olajok íze intenzívebb mint az olajok, amelyeket magas hőmérsékleten állítanak elő. Ezt egy íz próbával hamar érezni fogjátok, összehasonlíthatatlan a kettő.

És a lényeg, az egészséges összetevők. A hidegen sajtolt olajokban lévő esszenciális zsírsavak, például az omega-3 és az omega-6, nagyon fontosak az egészség szempontjából. Ezek a zsírsavak javítják az agy működését, segítik a szív egészségét, és elősegítik az egészséges bőr és haj növekedését. A hidegen sajtolt olajokban a zsírsavak koncentrációja magasabb, mint azokban az olajokban, amelyeket magas hőmérsékleten állítanak elő, így ezek az olajok sokkal táplálóbbak.

Az egyik legfontosabb előnye a hidegen sajtolt olajoknak az, hogy tartalmaznak egy nagyon fontos zsírsavat, az omega-3-at, amelyet szervezetünk nem képes előállítani, így fontos, hogy ezt az anyagot az étrendünkkel juttassuk be. Az omega-3 zsírsavak számos előnnyel járnak, például segíthetnek csökkenteni az érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázatát.

Ezen kívül kiváló forrásai lehetnek az E-vitaminnak, amely egy erős antioxidáns, és hozzájárulhat az egészséges bőr és haj fenntartásához. 

Amitől elájultam, hogy nem csak salátára, hanem a reggeli műzlihez is szuper. Majd hozok egy-két receptet.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyannaval.blog.hu/api/trackback/id/tr1118076724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása