Egyensúly Annával

Egyensúly Annával

Egészséges nasik

2023. július 03. - Egyensulyban

egeszseges-nassolni-valo.jpg

 

Régen írtam, elég sűrű volt a nyár eleje, de se az edzést és az egészéges táplálkozást nem adtam fel. A nassolni való mindig kritikus eleme az életmódváltásnak. Íme néhány egyszerű recept, amelyek segítségével könnyen elkészíthetsz egészséges nasikat.

  1. Puffasztott quinoa mix: A puffasztott quinoa kiváló alap lehet nasikhoz. Egy tálban keverj össze puffasztott quinoát, apróra vágott mandulát, diót, és egy kevés aszalt gyümölcsöt, például mazsolát vagy áfonyát. Adj hozzá egy csipet tengeri sót és fahéjat ízlés szerint. Ez az egyszerű keverék energiát ad és kielégíti a ropogtatni vágyást.

  2. Zöldségek és hummusz: Vágj fel sárgarépát, uborkát, paprikát és más kedvenc zöldségeidet rúdakra vagy szeletekre. Készíts egy adag házi hummuszt (például csicseriborsóból, citromléből, fokhagymából és tahiniből). A friss zöldségek ropogósak és vitaminokban gazdagok, míg a hummusz egészséges zsírokat és fehérjét biztosít. A korábban emlíett egészséges hidegen sajtolt olajokkal locsold meg és garantált az ízbomba.

  3. Sötét csokoládéból készült gyümölcsfalatkák: Olvaszd meg egy kis mennyiségű minőségi sötét csokoládét (legalább 70% kakaótartalommal) vízgőz felett. Meríts bele gyümölcsdarabokat, például szamócát, banánt vagy narancsot, majd tedd őket egy pergamentpapírral bélelt tálcára, hogy megdermedjenek. Ez az egyszerű és egészséges desszert egyaránt kielégíti a csokoládé utáni vágyat és a gyümölcs édességét.

  4. Sült csicseriborsó: Öblíts le és csöpögtesd le egy konzerv csicseriborsót, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint (például füstölt paprikával, kurkumával, sóval és borsal). Süsd őket előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak. A ropogós csicseriborsó remek fehérjeforrás és ízletes nasiként is fogyasztható.

Remélem, hogy ezek az egyszerű, de ínycsiklandozó receptek inspirálnak téged is az egészséges nasizásra. Az életmódváltás nem kell, hogy lemondással járjon - csak meg kell találni az egészséges alternatívákat, amelyek megfelelnek a vágyainknak és szükségleteinknek. Egészségünk megőrzése mellett a finom falatokat is élvezhetjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyannaval.blog.hu/api/trackback/id/tr6318159052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása